Letošnje leto je za slovensko zadružništvo izjemnega pomena. Obeležujemo 150-letnico organiziranega zadružništva na Slovenskem ter 50. obletnico ponovne ustanovitve Zadružne zveze Slovenije. Oba jubileja sta zadružnikom v velik ponos, navdajata pa nas tudi z razvojno energijo in spodbudo za izpostavitev pomena, ki ga ima zadružništvo v slovenskem kmetijstvu in gospodarstvu.

Zato v jubilejnem letu pri Zadružni zvezi Slovenije pripravljamo vrsto dogodkov, glavno obeležje pa se bo zgodilo na vsakoletnem Kongresu Zadružne zveze Slovenije. Počaščeni smo, da letošnji kongres poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja, kar daje jubilejem še dodatno težo in izjemno podporo zadružništvu.

Kongres Zadružne zveze Slovenije skupaj s slavnostno akademijo, bo letos potekal 9. junija 2022 s pričetkom od 10. uri v Grand hotelu Union v Ljubljani.

Na kongresu bo uvodna slavnostna akademija namenjena obeležitvi visokih jubilejev in podelitvi priznanj za zasluge v zadružništvu. V vsebinskem delu pa se bo kongres posvetil zadružnim temam, kjer bosta zadružnike nagovorila prof. dr. Emil Erjavec in g. Ramon Armengol, predsednik združenja COGECA.

Kongres je odprt za vabljene goste in medije.

V popoldanskem delu Kongresa bo na voljo udeležencem spremljajoči dogodek Zadruge v mestu, kjer bo potekala predstavitev Zadružne zveze Slovenije skupaj s svojimi zadrugami članicami in njihovo ponudbo. Dogodek bo potekal v času Kongresa na Stritarjevi ulici od 14:00 dalje.

Oglejte si tudi

nov.
06
2022

Oddaja Ljudje in zemlja na TV SLO 1 v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu.

V nedeljo, 6. novembra 2022 ste si na TV Slovenija 1 lahko ogledali oddajo Ljudje in zemlja, ki je bila v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu. Predstavile sta se dve zadrugi, ki delujeta v Kamniško Zasavski regiji. Ogledali pa ste si lahko tudi pogovor s predsednikom Zadružne zveze Slovenije o zgodovini slovenskega zadružništva in o vlogi zadrug v današnjem času ter izzivih zadružništva v prihodnosti. Vabljeni k ogledu in odkrivanju zgodb naših zadrug, ki si jih lahko ogledate na spletni povezavi: https://365.rtvslo.si/arhiv/ljudje-in-zemlja/174911457

Preberi več