Zelene verige je ime za borzo ponudbe in povpraševanja po lokalno pridelani hrani, kjer se izvajajo dogovori o neposredni prodaji lokalno pridelane hrane med ponudniki hrane - kmetijskimi pridelovalci, njihovimi združenji (zadrugami) ter gostinstvom in turizmom in šolskimi zavodi. Borza bo potekala v živo v petek, 9. septembra 2022 ob 13. uri na Gospodarskem razstavišču. Namen projekta, ki se letos izvaja prvič, je vzpostavitev rednih borz lokalnih živil, kjer se bodo dvakrat letno srečevali, izmenjali podatke o ponudbi in povpraševanju ter sklepali dogovore ponudniki in povpraševalci po lokalno pridelani hrani.

Zavod Republike Slovenije za šolstvo bo isti dan, 9. septembra 2022 na sejmu zaradi aktualnosti Zakona o javnem naročanju s podzakonskimi akti, zlasti Uredbe o zelenem naročanju, pred borzo organiziral nacionalni posvet za predstavnike vseh šol zadolžene za prehrano v zavodih. Več informacij najdete na:
https://www.narava-zdravje.si/zelene-verige

Partnerji projekta so:
Borza

Oglejte si tudi

nov.
06
2022

Oddaja Ljudje in zemlja na TV SLO 1 v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu.

V nedeljo, 6. novembra 2022 ste si na TV Slovenija 1 lahko ogledali oddajo Ljudje in zemlja, ki je bila v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu. Predstavile sta se dve zadrugi, ki delujeta v Kamniško Zasavski regiji. Ogledali pa ste si lahko tudi pogovor s predsednikom Zadružne zveze Slovenije o zgodovini slovenskega zadružništva in o vlogi zadrug v današnjem času ter izzivih zadružništva v prihodnosti. Vabljeni k ogledu in odkrivanju zgodb naših zadrug, ki si jih lahko ogledate na spletni povezavi: https://365.rtvslo.si/arhiv/ljudje-in-zemlja/174911457

Preberi več