Po pozdravnih nagovorih predsednika Zadružne zveze Slovenije, g. Boruta Florjančiča in vodje pravno kadrovske službe, ge. Jelene Malnar je mag. Andrej Tomšič, namestnik informacijske pooblaščenke, uvodoma predstavil Splošno uredbo o varstvu podatkov in temeljna načela, ki jih je potrebno spoštovati, kadar obdelujemo osebne podatke.

Podrobno je udeležence dogodka seznanil z informacijami, ki jih je potrebno zagotoviti, kadar se osebni podatki pridobivajo od posameznika ter kako vse predpisane zahteve glede varstva osebnih podatkov izvajati v vsakodnevni praksi.

Slušatelje je podrobno seznanil z vsemi potrebnimi pravnimi akti, ki jih potrebujejo v zadrugi. Izobraževanje je nadaljevala Bojana Pleterski, direktorica Info hiše, ki je pojasnila pravne temelje obdelave osebnih podatkov (predvsem tudi t. im. »zakoniti interes«), osvetlila je, kako naj izgledajo (primerni in uporabni) piškotki, kako zakonito v okviru varstva osebnih podatkov izvajati neposredno trženje izdelkov in ustrezno digitalizacijo ter kako pravilno izvajati videonadzor.

Udeleženci so tvorno razpravljali s predavateljema in razrešili več svojih dilem.

Preberite tudi